Loading...
Menu

Το CTY Greece παρουσιάστηκε στη Λάρισα

 

 

Παρουσίαση στη Λάρισα

του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η παρουσίαση του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, που θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και αποσκοπούσε στην ενημέρωση καθηγητών, γονέων και μαθητών ενόψει της λειτουργίας του Κέντρου από την άνοιξη του 2014 και των εξετάσεων που θα διενεργηθούν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να επιλεγούν οι μαθητές  που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα του. 

Καλωσορίζοντας το πολυπληθές κοινό εκ μέρους του Κολλεγίου Ανατόλια, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού κ. Ράνια Σεμερτζιάν αναφέρθηκε στη στρατηγική συνεργασία των τριών ιδρυμάτων, που έχει ως στόχο να εντοπίσει ταλαντούχους και χαρισματικούς μαθητές, παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες αλλά και παιδιά με μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, ο οποίος εξήρε τη σημασία και τον ρόλο του CTY Greece χαρακτηρίζοντας το «εργαλείο και πυξίδα για τα νέα παιδιά» προτρέποντας τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλίας να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μαθητών τους στις εξετάσεις. «Θα είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι ακόμη και εάν ένας μαθητής από τη Θεσσαλία επιλεγεί για το Κέντρο» δήλωσε.  

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα υπογράμμισε πως η εκπαίδευση πρέπει να προσφέρει ευκαιρίες στους μαθητές, αλλά «στην εποχή μας οι ίσες ευκαιρίες δεν μπορούν να είναι μόνο ένα σχήμα λόγου. Σε μια δημοκρατική κοινωνία η ισότητα δεν υπονοεί ομοιότητα αλλά διεκδικεί υποστήριξη για τις μοναδικές ανάγκες και τις μοναδικές ικανότητες του καθενός».

Η ίδρυση και λειτουργία του CTY Greece πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σημαντικής πρωτοβουλίας των €100.000.000, που το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποφάσισε πέρυσι να διαθέσει σε διάστημα τριών ετών, επιπλέον των υπόλοιπων δωρεών του στην Ελλάδα και τον κόσμο, προκειμένου να συμβάλει στην ανακούφιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στη χώρα. «Η κοινωνικοοικονομική κρίση και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, όμως, δεν πρέπει να μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη, τη δημιουργικότητα και την πρόοδο των νέων, ειδικά όταν αυτή η γενιά πληρώνει τα σφάλματα των προηγούμενων και καλείται να ξεκινήσει την προσπάθειά της μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες» τόνισε από το βήμα η κ. Λένια Βλαβιανού, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το Κέντρο, ο Διευθυντής του CTYGreece κ. Αντώνης Αποστόλου διευκρίνισε πως για τη συμμετοχή των μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα θα προηγηθούν εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε τεστ δεξιοτήτων στη γλώσσα και στα μαθηματικά (σύγκριση ποσοτήτων) ανάλογα με την ηλικία τους, για το οποίο δεν απαιτείται προετοιμασία.

Για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014 το CTY Greece ξεκινά τη δραστηριότητά του προσφέροντας τα εξής:

•           Online Προγράμματα για παιδιά  Β΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού. Το εξ  αποστάσεως (online) πρόγραμμα  διάρκειας 3 μηνών, από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο, γίνεται  στην ελληνική γλώσσα και αφορά στην εκμάθηση προγραμματισμού στη γλώσσα Scratch, που έχει σχεδιαστεί από το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ των ΗΠΑ ειδικά για παιδιά.

•           Θερινό Σχολείο τριών εβδομάδων στο Κολλέγιο Ανατόλια. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου έως και Α΄ Λυκείου, και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ανατόλια τον Ιούνιο/ Ιούλιο 2014. Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια και η γλώσσα διδασκαλίας θα είναι η αγγλική. Για τους μαθητές που θα επιλεγούν για το θερινό πρόγραμμα, παρέχεται σημαντικός αριθμός υποτροφιών από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν με οικονομικά κριτήρια.

Οι εξετάσεις για τη Θεσσαλία θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στη Λάρισα. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες για τo πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο CTY Greece: τηλ. 2310 398 253, www.cty-greece.gr

 

 

 Από αριστερά. Ράνια Σεμερτζιάν, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Κολλεγίου Ανατόλια, Βασιλική Ζιάκα, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Αντώνης Αποστόλου, Διευθυντής Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, Λένια Βλαβιανού, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Άννα Μαρία Κοσμόγλου, Διαχειρίστρια Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 
 

 

 

O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός χαιρετίζει την παρουσίαση στη Λάρισα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead